lördag 31 juli 2010

Sol i Tromsö

Smått dystra väderleks-rapporter till trots vaknade vi av den norska sommarsolen idag. Det blev sent igår efter att Sverigemästaren tittade förbi vårt hotellrum och levererade ett schack-problem. Det visade sig vara knepigt, både Emanuel och Kaj satt och grubblade, men var såklart trötta efter en lång dags resande. Jag satt mest och tänkte att schack är ett underligt spel, när man inte ens kan se matt i tre drag. Nu på morgonen hade Kaj löst problemet. En natts schackdrömmar var vad som behövdes. Nu har vi en förmiddag att vila och njuta av vyerna innan måltid intas i Tromsö centrum vid 13.30.

Här får även ni läsare chansen att lösa problemet.
Matt i tre drag.

Vi är på plats

Undertecknad och Kaj anlände Tromsö vid 19.30 och kvällen blev fin med solsken och behagliga 22 grader. Bilfärden från Luleå, där åskoväder och tumnagelstora hagel härjade, startade 08.00. Vi tog E4:an till Tornio och följde sedan E8:an längs älvdalarna på den finska sidan upp till Kilpisjärvi, där en utsökt buffé med renskav och kycklingvingar intogs. En och annan ren dök upp på vägen men färden gick bra och så även fortsättningen på den norska sidan ner mot Skibotn och vidare mot Tromsö. Väl framme inackorderade vi oss på turneringshotellet Scandic, med vyn till vänster från hotellrummet. Vi har fin utsikt och har beskådat att de två svenska stormästarna också har anlänt. Den första ronden startar 16.00 i morgon lördag.

tisdag 20 juli 2010

Arctic Chess Challenge 2010

Avsikten är att blogga lite från Arctic Chess Challenge i Tromsö 31/7-8/8 2010. Det ser ut att bli en storslagen schackturnering med deltagare från 40-talet nationer.

Officiell hemsida: http://arcticchess.org/acc/